Stimabili concurenti, din motive obiective intemeiate, anul acesta nu mai putem organiza concursul de MTB de la Targoviste. Speram sa ne vedem anul viitor. Mult succes in competitii!

I pak dau de ştire, jupânese şi cavaleri, că sunteţi aşteptaţi în cetatea Târgoviştei în a douăzeci și șaptea dzi a lunii răpciune din anul 7525. Să vă aduceţi bidivii pe două roţi, pentru a vă întrece într-un turnir. Vegheaţi de pădurile de stejari şi de Istorie!

 Chindia MTB Race Târgovişte vă propune o cursă de bicicletă, desfăşurată în zonele deluroase din apropierea urbei, având pe traseu numeroase obiective istorice şi religioase cum ar fi: Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta, Mănăstirea Gorgota şi nu în ultimul rând, Curtea Domnească.

 • Traseu
 • Secțiuni
 • Taxa
 • Premii
 • Info Utile
 • Inscriere
 • Participanți
 

Profil sectiune ELITA.
Profil sectiune HOBBY.

STARTUL competiţiei se va da duminică, 25 septembrie 2016, ora 11.00, din Curtea Domnească-Turnul Chindiei.

Traseul începe pe un sector de drum asfaltat prin oraș, apoi pe DN 72, după care se intră pe Gura Văii, până la Casa Fierarului Dumitrescu, loc de unde începe efectiv cățărarea prin pădure ce culminează în final cu un drum pământos, cu pantă înclinată, drum ce ne scoate pe platoul din spatele Mănăstirii Dealu. După o traversare ușoară a platoului, loc unde se află și punctul de hidratare/orientare, intrăm prin pădure pe directie N-E, până la “La Rădăcini”, zona cea mai abruptă a traseului, cu portiuni lunecoase si rădăcini, unde recomandăm tuturor concurenților să evite coborârea pe bicicletă in acel loc, pe o lungime de aprox. 25m.
După acest pasaj coborârea continuă, ceva mai domol, până la intrarea în islazul Gorgotei, după care cotim brusc dreapta, spre sud în urcare pe o pantă îneirbată care ne scoate într-o șa si dupa care ne antrenam in coborare pe un drum pietruit ce traverseaza un alt islaz al Gorgotei. Acesta ne scoate, în final, în asfalt.  

Traseul continuă pe asfalt, o portiune scurta, după care intram în urcare dreapta pe un drum cimentat/pietruit până la Mănăstirea Gorgota, loc de hidratare/orientare. Din acest punct coborâm din nou prin sat până traversăm valea Gorgotei, peste un pod cu table din fier, si dupa o urcare mai domoală cotim dreapta, spre nord, si continuam urcusul pe drumul pietruit, intr-un final si pământos, până la iesirea in islazul Viforata.
Drumul se continua lejer pe islaz in prima faza, dupa care intram in padure si, dupa confluenta cu drumul ce vine dinspre Viforata, incepem o cățărare pe drumul sondelor lunga de aproximativ 500m, dupa care ne abatem de la acesta, în stânga, spre vest se continua pe drum pentru secțiunea HOBBY, iar spre nord, prin padure, pentru secțiunea ELITA. Fără a prezenta dificultăți deosebite, traversam pădurea sălbatică pe direcție N-E, după care începe o coborâre cu pantă mai abruptă, unde vă recomandăm atenție maximă!

Imediat ce terminăm coborârea, cotim brusc stânga, spre N, pe drumul de caruță ce ne duce în islazul Glodeni. Începem lunga traversare, în urcare susținută, a islazului.
Ajunși în culme, traseul continuă stânga, spre sud-est, după care se intră pe drumul forestier ce coboara în Comuna Aninoasa. Aproape de intrarea în sat, cotim in stanga, spre est, traversand o zona mlăștinoasă.

Revenim în “Drumul Sondelor” ,unde se face joncțiunea cu traseul de HOBBY, pe care-l traversăm pentru a continua, o potecă pe curbă de nivel ce ne conduce în drumul care coboară spre Mănăstirea Viforâta. Din fața mănăstirii, traseul continuă tot spre est, în urcare ușoară, dupa care intrăm în islaz pe un drum de căruță, lasăm pe partea stângă o stână de capre si urcăm un drum abrupt, până la intrarea în pădure. Din culmea islazului, continuam în urcare spre sud, până în platoul Mănăstirii Dealu.
Traversăm platoul tot spre sud și intrăm pe un sector de coborâre, mai abrupt, care ne scoate la asfalt pe Valea Sasului, iar de aici spre Târgoviște, pe Aleea Mănăstirii.

BĂGAȚI DE SEAMĂ!!! Pe drum sunt ''haiduci'', care parjolesc potecile, strică traseele și otrăvesc apele. Așa că...grijă mare la orientare.

IMPORTANT!!! Pentru a evita situațiile neplăcute de anul trecut, referitoare la trafic, vă aducem la cunoștință că cronometrul se oprește pentru ambele competiții la intersecția drumului ce vine dispre Valea Sasului cu Aleea Mănăstirii, înainte de revenirea în DN72, urmând ca de aici toți concurenți să meargă în voie până la Curtea Domnească, fără a mai fi stresați de traficul auto și în acord cu regulile de circulație.

SECTIUNI:

 • ELITĂ: masculin si feminin (open)
 • HOBBY: masculin și feminin: 18-30 ani, 31-40 ani și +40 ani => Profil sectiune HOBBY

Important: 

 • pentru participanții sub 18 ani este necesar acordul scris al părinților;
 • orice categorie este validată cu un număr de cel puțin 15 participanți

TAXA DE PARTICIPARE:

Se achită în contul: RO42RNCB0128138517470001, beneficiar Asociatia Salvamont Dambovita.
Pentru confirmarea plăţii, trimiteţi copia ordinului de plată la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 • 60 RON/pers. până la 1.08.2016
 • 80 RON/pers. până la 18.09.2016

TAXA DE PARTICIPARE:

60 RON/pers. până la 1.08.2015

80 RON/pers. până la 20.09.2015

90 RON/pers. la fața locului

Se achită în contul: RO42RNCB0128138517470001, BCR Târgoviste, beneficiar Asociația Salvamont Dâmbovița.
Pentru confirmarea plăţii, trimiteţi copia ordinului de plată la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Premii:

ELITA:   LOC 1 - 600 RON

            LOC 2 - 400 RON

            LOC 3 - 200 RON

HOBBY:  LOC 1 - 300 RON

             LOC 2 - 200 RON

             LOC 3 - 100 RON

Sunt oferite de catre BIKEXPERT si vouchere pentru diverse produse de ciclism

 

  KITUL DE PARTICIPARE cuprinde: buff personalizat, gel, numar de concurs, brosuri de prezentare a Curții Domnești, medalie de participare si pasta party la final. 

  PROGRAM:          9.00-10.30 ACTUALIZARE LISTE CONCURENTI, PREDAREA KITURILOR DE PARTICIPARE            

                             10.30-11.00 PREGATIREA DE START

                             11.00   STARTUL CONCURSULUI

                             11.00-14.30 DESFASURAREA CONCURSULUI

                             14.30-15.30 EVALUAREA CONCURENTILOR, EFECTUAREA CLASAMENTELOR

                             15.30 FESTIVITATEA DE PREMIERE, PASTA PARTY

În cazul în care vremea este nefavorabilă, concurenții de la categoria ELITA, vor urma traseul similar celei de la HOBBY, clasamentele facându-se separat.

Siguranța si bicicletele dumneavoastră sunt mai importante decat năzuintele noastre

Pentru ziua de maine, tinand cont de conditiile meteo nu foarte prietenoase, am pregatit un traseu de backup care, credem, o sa va placa. Ceva asfalt, un pic de mocirleala, drum pietruit si finish in catarare. Va asteptam la start!

Formular Inscrieri - Dracula MTB

Lista Participanti - Dracula MTB

Nu exista inscrieri pentru aceasta competitie.

Parteneri Chindia MTB

Consiliul Judetean Dambovita

Consiliul Judetean Dambovita - Dracula Race MTB


Inframontserv - Dracula Race MTB


CSV-Meda


Bike Expert


Cofetaria HAPPY DAY

AVIGEO

CELSIM