REGULAMENT

Prin participarea la această competiţie, concurenţii confirmă că au citit şi înţeles regulamentul prezentat mai jos, au acceptat condiţiile şi regulile de participare, fiind responsabili de propriile acţiuni.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări ale traseului publicat din diferite motive, cum ar fi siguranţa concurenţilor, condiţiile meteo nefavorabile, restricţii de circulaţie, etc.

1. Echipament

Pentru ambele probe, cros si semimaraton, este obligatoriu ca fiecare concurent să aibe: pantofi de alergare adecvati, care sa ofere confort in timpul cursei si sa se evite eventuale accidentari, pantalon si tricou sport, de evitat din bumbac. 

Se recomandă concurenţilor să aibe asupra lor o bluza din fash in caz de vreme ploioasa, un bidon cu apă de 0.5 L si un baton sau gel hidratant

2. Vârsta

Vârsta minimă de participare este 18 ani. Pentru concurenţii sub această vârstă, este nevoie de acordul scris al parinţilor, că pot participa la concurs.

3. Înscriere / validarea înscrierii

Înscrierea se poate face după citirea regulamentului concursului prin completarea formularului online si semnarea declaratiei pe proprie raspundere, pe care fiecare concurent o descarca de pe site. 

Pentru validare fiecare concurent trebuie sa trimită dovada achitării taxei pe email, la urmatoarea adresă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Neplata taxei de înscriere duce la eliminarea concurentului de pe lista de start.

NU SE FAC INSCRIERI LA FATA LOCULUI!

4. Numărul de concurs

In momentul validării, concurenţii vor primi kitul de concurs (numerele, un gel, un baton si un buff personalizat). Numerele de concurs se vor prinde pe tricou, in partea din fata pentru a fi vizibile.

5. Puncte de control

Pe parcursul competiţiei, vor exista arbitrii care sa ghideze concurentii

Aproape de START/SOSIRE va fi un punct de hidratare/alimentare

6. Oprire / Retragerea din concurs

Concurentul care se retrage din concurs după achitarea taxei de participare, înainte de start, din motive sănătate, organizatorul se obligă să returneze 50% din taxă. Pentru aceasta, concurentul va trebui sa facă dovada problemelor de sănătate, în caz contrar nu se va returna procentul amintit anterior.

În orice altă situaţie, neparticiparea concurentului duce la pierderea integrală a sumei platite pentru înscriere.

Dacă se va întâmpla ca un concurent să se retragă în timpul concursului, este obligat să anunţe la cel mai apropiat punct de control unde va semna pe foaia de arbitraj.

Organizatorii işi rezervă dreptul de a opri din concurs un participant în cazul în care acesta s-a accidentat după start, iar starea sa nu permite continuarea cursei, sau în alte cazuri excepţionale.

7. Obligaţii

Organizatorul se obligă

• Să asigure punct de informare şi punct sanitar în zona de start/sosire

• Să efectueze şedinţa tehnică înainte de începerea concursului

• Să semnalizeze locurile de traversare a şoselolor atât pentru concurenţi cât şi pentru conducătorii auto

• Să informeze şi să ajute concurenţii la traversarea acestor zone, daca este cazul

• Să asigure punct de control şi de revitalizare pe traseu

• Să asigure medalie pentru toţi concurenţii care termină traseul şi recompensarea primilor trei de la fiecare categorie

• Să asigure două puncte de colectare a gunoaielor pe parcursul traseului

Concurenţii se obligă:

• Să cunoască regulamentul concursului, necunoasterea acestuia ne fiind admisă ca şi scuză în cazul penalizărilor sau descalaficării

• Să urmeze îndrumarile organizatorilor şi a organelor de poliţie

• Să treacă prin toate punctele de control, stabilite la categoria sa

• Să aibe un comportament Fair Play faţă de ceilalţi concurenţi

• Să protejeze mediul înconjurător şi să nu lase resturi, ambalaje, sticle, camere de bicicletă, etc, pe parcursul traseului

• Să anunţe organizatorii (telefonic, la primul punct de control, etc) de producerea accidentelor pe traseu ale altor concurenţi

• Să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice, pe porţiunile unde vor merge pe şosea, daca va fi cazul

Concurenţii trebuie să deţină o buna forma fizica si psihica, precum si de sanatate, fapt atestat prin detinerea unei adeverinte medicale emise de medicul de familie sau orice alta entitate medicala 

Fiecare concurent trebuie să fie conştient de pericolele care pot apărea într-o competiţie de acest gen, participarea fiind pe proprie răspundere.

Prin înscrierea la competiţie pe proprie raspundere, concurentul renunţă la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanţă împotriva oricărei persoane implicată în organizarea competiţiei, a partenerilor sau a sponsorilor pentru eventualele daune materiale sau accidente.

8. Alte reguli şi recomandări

Suporterii nu au dreptul de a ajuta concurenţii de-a lungul concursului ci doar de a-i încuraja; excepţie fac accidentările. Aceştia trebuie de asemenea să respecte indicaţiile autorităţilor şi ale oficialilor şi să aibă o conduită adecvată, să nu deterioreze marcajele existente pe traseu, să protejeze mediul înconjurător, să nu lase resturi, ambalaje, sticle etc. pe parcursul traseului şi să nu împiedice buna desfăşurare a competiţiei.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a penaliza concurenţii ai căror suporteri încalcă aceste reguli.

9. Penalizări şi descalificări

Se vor aplica penalizari de 5 minute în următoarele cazuri:

• pentru fiecare obiect lipsă din echipamentul obligatoriu la probă de alergare (vezi secţiunea „Echipament”)

• nerespectarea mediului înconjurător

Descalificarea concurentului se va face în unul din următoarele cazuri:

• nerespectarea indicaţiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu la proba de alergare şi purtarea numărului de concurs (vezi secţiunea „Echipament”)

• pentru mai multe penalizări strânse pe parcursul cursei

• comportament nesportiv sau lipsă de fair play faţă de alţi participanţi, oficiali, public etc.

• scurtarea traseului

• primirea de asistenţă din exterior

• schimbarea numărului de concurs

Organizatorul consideră că accidentarea concurentului nu îi mai permite continuarea cursei.

Lăsarea de resturi, ambalaje, etc. pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la următoarea descalificarea.

10. Modificări ale traseului şi evenimente de forţă majoră

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a schimba regulile şi traseul în cazul în care vor fi nevoiţi, iar modificările vor fi publicate în timp util pe siteul oficial