REGULAMENT

Prin participarea la această competiţie, concurenţii confirmă că au citit şi înţeles regulamentul prezentat mai jos, au acceptat condiţiile şi regulile de participare, fiind responsabili de propriile acţiuni.

Pentru detalii despre traseu accesaţi: http://salvamontdbv.ro/dracula-duatlon/

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări ale traseului publicat din diferite motive, cum ar fi siguranţa concurenţilor, condiţiile meteo nefavorabile, restricţii de circulaţie, etc.

1. Echipament

Pentru proba de bicicletă, este obligatoriu ca fiecare concurent să aibe: bicicletă echipată adecvat pentru un concurs MTB şi casca de protecţie. 

Se recomandă concurenţilor să aibe asupra lor un bidon cu apă de 0.5 L, cameră/camere de rezervă, pompă de mână şi alte lucruri necesare în caz de pană.

Lipsa echipamentului obligatoriu pentru proba de bicicletă, duce la descalificarea concuretului.

Pentru proba de alergare montană, echipamentul trebuie să fie adecvat categoriei la care este înscris concurentul. Se recomandă încălţămintea cu talpă aderentă şi geacă de ploaie, dar nu sunt obligatorii.

2. Vârsta

Vârsta minimă de participare este 18 ani. Pentru concurenţii sub această vârstă, este nevoie de acordul scris al parinţilor, că pot participa la concurs.

3. Înscriere / validarea înscrierii

Înscrierea se poate face după citirea regulamentului concursului prin completarea formularului online sau la faţa locului. Fiecare concurent va semna înainte de concurs şi o declaraţie de participare la competiţie pe proprie răspundere.

Achitarea taxei trebuie făcută în maxim 5 zile de la data înscrierii online, iar pentru validare trebuie trimisă dovada achitării taxei pe email, la urmatoarea adresă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Cei care nu au plătit până la data limită, vor achita taxa de înscriere la faţa locului pe 5-6 septembrie 2014.

Neplata taxei de înscriere duce la eliminarea concurentului de pe lista de start.

4. Numărul de concurs

In momentul validării, concurenţii vor primi kitul de concurs (numerele, un bidon, un gel, un baton si un tricou). Numerele se vor prinde după cum urmează:

• La proba de bicicletă numerele se vor prinde în partea din faţă a bicicletei, pe ghidon

• La proba de alergare, numerele se vor prinde tot in faţă, la vedere

5. Puncte de control

Pe parcursul competiţiei, vor exista mai multe puncte de control şi revitalizare prin care vor trece concurenţii.

După terminarea concursului, se va verifica dacă a fost respectat traseul. În cazul în care un concurent nu a trecut prin toate punctele de control în ordinea stabilită, acesta va fi descalificat.

6. Oprire / Retragerea din concurs

Concurentul care se retrage din concurs după achitarea taxei de participare, înainte de start, din motive sănătate, organizatorul se obligă să returneze 50% din taxă. Pentru aceasta, concurentul va trebui sa facă dovada problemelor de sănătate, în caz contrar nu se va returna procentul amintit anterior.

În orice altă situaţie, neparticiparea concurentului duce la pierderea integrală a sumei platite pentru înscriere.

Dacă se va întâmpla ca un concurent să se retragă în timpul concursului, este obligat să anunţe la cel mai apropiat punct de control unde va semna pe foaia de arbitraj.

Neanunţarea retragerii din cursă va cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipaje de poliţie, salvare, salvamont), iar cheltuielile pretinse vor fi suportate de concurent.

Organizatorii işi rezervă dreptul de a opri din concurs un participant în cazul în care acesta s-a accidentat după start, iar starea sa nu permite continuarea cursei, sau în alte cazuri excepţionale.

7. Obligaţii

Organizatorul se obligă

• Să asigure punct de informare şi punct sanitar în zona de start/sosire

• Să efectueze şedinţa tehnică înainte de începerea concursului

• Să marcheze traseul pentru concurs şi zonele periculoase. Organizatorii sunt exoneraţi de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele

• Să semnalizeze locurile de traversare a şoselolor atât pentru concurenţi cât şi pentru conducătorii auto

• Să informeze şi să ajute concurenţii la traversarea acestor zone, traficul nefiind complet oprit

• Să asigure mai multe puncte de control şi de revitalizare pe traseu

• Să asigure medalie pentru toţi concurenţii care termină traseul şi recompensarea primilor trei de la fiecare categorie

• Să asigure două puncte de colectare a gunoaielor pe parcursul traseului

Concurenţii se obligă:

• Să cunoască regulamentul concursului, necunoasterea acestuia ne fiind admisă ca şi scuză în cazul penalizărilor sau descalaficării

• Să urmeze îndrumarile organizatorilor şi a organelor de poliţie

• Să treacă prin toate punctele de control, stabilite la categoria sa

• Să aibe un comportament Fair Play faţă de ceilalţi concurenţi

• Să protejeze mediul înconjurător şi să nu lase resturi, ambalaje, sticle, camere de bicicletă, etc, pe parcursul traseului

• Să anunţe organizatorii (telefonic, la primul punct de control, etc) de producerea accidentelor pe traseu ale altor concurenţi

• Să îşi transporte singur echipamentul (bicicleta, rucsac, etc) înapoi în zona de start în cazul abandonurilor sau descalificării. Excepţie fac accidentările grave care nu permit transportul echipamentului.

• Să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice, pe porţiunile unde vor merge pe şosea, deoarece în anumite locuri circulaţia nu va fi complet oprită.

Concurenţii trebuie să deţină cunostinţe despre mersul pe bicicletă şi alergare pe teren accidentat.

Fiecare concurent trebuie să fie conştient de pericolele care pot apărea într-o competiţie de acest gen, atât la proba de bicicletă cât şi la cea de alergare, participarea fiind pe proprie răspundere.

Prin înscrierea la competiţie pe proprie raspundere, concurentul renunţă la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanţă împotriva oricărei persoane implicată în organizarea competiţiei, a partenerilor sau a sponsorilor pentru eventualele daune materiale sau accidente.

8. Alte reguli şi recomandări

Suporterii nu au dreptul de a ajuta concurenţii de-a lungul concursului ci doar de a-i încuraja; excepţie fac accidentările. Aceştia trebuie de asemenea să respecte indicaţiile autorităţilor şi ale oficialilor şi să aibă o conduită adecvată, să nu deterioreze marcajele existente pe traseu, să protejeze mediul înconjurător, să nu lase resturi, ambalaje, sticle etc. pe parcursul traseului şi să nu împiedice buna desfăşurare a competiţiei.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a penaliza concurenţii ai căror suporteri încalcă aceste reguli.

9. Penalizări şi descalificări

Se vor aplica penalizari de 5 minute în următoarele cazuri:

• pentru fiecare obiect lipsă din echipamentul obligatoriu la probă de alergare (vezi secţiunea „Echipament”)

• nerespectarea mediului înconjurător

Descalificarea concurentului se va face în unul din următoarele cazuri:

• nerespectarea indicaţiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu la proba de bicicletă şi purtarea numărului de concurs (vezi secţiunea „Echipament”)

• pentru mai multe penalizări strânse pe parcursul cursei

• comportament nesportiv sau lipsă de fair play faţă de alţi participanţi, oficiali, public etc.

• scurtarea traseului

• primirea de asistenţă din exterior

• schimbarea bicicletei în timpul concursului

• schimbarea numărului de concurs

Organizatorul consideră că accidentarea concurentului nu îi mai permite continuarea cursei.

Lăsarea de resturi, ambalaje, etc. pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la următoarea descalificarea.

10. Modificări ale traseului şi evenimente de forţă majoră

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a schimba regulile şi traseul în cazul în care vor fi nevoiţi, iar modificările vor fi publicate în timp util pe siteul oficial